UMKE 21 Yaşında

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın)

UMKE 21 Yaşında

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından 5-11 Ağustos Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Haftası nedeniyle Atatürk Kent Meydanında tanıtım etkinliği düzenlendi.

Aydın’da düzenlenen (UMKE) Etkinliğine Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi İtfaiye Müdürü, AFAD İl Müdürlüğü Şube Müdürü, İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı Sağlık Tesislerinde görev yapan gönüllü UMKE ekipleri katılım sağladılar.

Programda UMKE ekipleri tarafından arama-kurtarma hizmetlerinin genel tanıtımı yapılarak kahraman sağlık gönüllüleri tarafından çalışmalarda kullanılan Medikal Kurtarma, Acil Müdahale araç ve ekipmanları vatandaşlara tanıtılarak sergilendi. 

UMKE`nin özellikle afet ve acil durumlarda özellikle deprem alanlarında erken dönemde alana ilk ulaşan ekip olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, “Aydın ilimizde aktif 1, Nazilli ve 1 Efeler merkezde olmak üzere 2 güçlendirilmiş UMKE 112 İstasyonu bulunmaktadır. 

İlimizde genelinde toplam 276 gönüllü UMKE personelimiz 7 gün 24 saat coğrafi ve iklim şartları ne olursa olsun afet ve acil durumlarda göreve hazır şekilde beklemektedir. Envanterimizde yer alan 4 adet UMKE Kurtarma Aracı,1 adet UMKE Mobil Komuta Aracı,1 adet UMKE Acil Müdahale Aracı,1 Adet Lojistik Aracı,1 adet UMKE Motosikleti, 4 Acil Müdahale Çadırı, 4 Afet Konteynerı ile afet ordusu her zaman eğitim ve donanımlarla günden güne daha güçlenmektedir.

Görev yapan gönüllü UMKE personelimizin 5-11 Ağustos UMKE haftasını kutluyor, gösterdikleri özverili çalışmaları nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.