Karacasu'da elma festivali coşkusu

Gündem 30.09.2024 - 10:03, Güncelleme: 30.09.2024 - 10:03
 

Karacasu'da elma festivali coşkusu

Karacasu'da elma festivali coşkusu
Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ /Aydın  Karacasu'da elma festivali coşkusu  Karacasu ilçesinin raf ömrü uzun ve dayanıklı çeşitli cins elmaları ile ünlü kırsal Alemler Mahallesi’nde elma Festivali düzenlendi. Bölgede yetişen elmaların tanıtımları yapıldı.  Karacasu geçtiğimiz dönem Ziraat Odası Başkanı ve Karacasu AK Parti ilçe Başkanı İsa Sevinç Elma Festivali ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “İlçemizde özellikle Alemler Mahallemizde elma üretimi oldukça iyi durumdadır. Ancak bölgede bir üretici Kooperatifi kurulup, kendi soğuk hava tesislerini kurarak pazarı kendi mahallelerine çekmeleri için kurulacak olan tesis içinde talepleri olduğu taktirde ve hibe desteği için iktidar partisi olarak ilçe başkanı olarak her türlü desteği veririz. Bizler bizlere gelecek olan istek ve taleplere yardımcı olma konularında her zaman için hazırız” dedi.    Alemler Mahalle Muhtarı Hasan Çetinkaya’da yaptığı açıklamasında, “Biz Alemler Mahallemizde iklim itibarı ile elma üretimine ve yetiştiriciliğine uygun olduğu için üreticilerimiz geçimlerini sağlayabilmek için elma yetiştiriciliğine ağırlık vermeye ve yetiştirdikleri elmaların cinslerini artırmaya yöneldiler. Bunda da başarılı oluyorlar. İşte biz kendi bölgemizde yani Karacasu ilçemize bağlı kırsal Alemler Mahallemizde üreticilerimizin yetiştirdikleri lezzetli, aroması çok iyi ve değişik cinslerdeki elmalarımızı tanıtmak amacındayız.  Bunun için köyümüzde Karacasu Belediyemizin katkıları ve Alemler Alevi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde festival düzenliyoruz.  Bizim tek amacımız bölgemizde yetişen çok lezzetli ve değişik cinslerdeki elmalarımızın tanıtımını en iyi bir şekilde yapabilmektir” dedi.   Elma üreticilerinden olan Muhammet Dilbek’de, “Bu gün köyümüzde elmalarımızın tanıtımını yapabilmek için festival düzenleniyor. Bizlerde yetiştirdiğimiz elmalarımızı köy pazarında tanıtım amaçlı olarak satışa sunuyoruz. Bölgemizde dayanıklı, aroması çok güzel değişik cinslerde yetiştirdiğimiz elmalarımızın da tanıtımlarını yapabilme imkanı buluyoruz” dedi.   
Karacasu'da elma festivali coşkusu

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ /Aydın

 Karacasu'da elma festivali coşkusu 

Karacasu ilçesinin raf ömrü uzun ve dayanıklı çeşitli cins elmaları ile ünlü kırsal Alemler Mahallesi’nde elma Festivali düzenlendi. Bölgede yetişen elmaların tanıtımları yapıldı. 

Karacasu geçtiğimiz dönem Ziraat Odası Başkanı ve Karacasu AK Parti ilçe Başkanı İsa Sevinç Elma Festivali ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “İlçemizde özellikle Alemler Mahallemizde elma üretimi oldukça iyi durumdadır. Ancak bölgede bir üretici Kooperatifi kurulup, kendi soğuk hava tesislerini kurarak pazarı kendi mahallelerine çekmeleri için kurulacak olan tesis içinde talepleri olduğu taktirde ve hibe desteği için iktidar partisi olarak ilçe başkanı olarak her türlü desteği veririz. Bizler bizlere gelecek olan istek ve taleplere yardımcı olma konularında her zaman için hazırız” dedi. 

 

Alemler Mahalle Muhtarı Hasan Çetinkaya’da yaptığı açıklamasında, “Biz Alemler Mahallemizde iklim itibarı ile elma üretimine ve yetiştiriciliğine uygun olduğu için üreticilerimiz geçimlerini sağlayabilmek için elma yetiştiriciliğine ağırlık vermeye ve yetiştirdikleri elmaların cinslerini artırmaya yöneldiler. Bunda da başarılı oluyorlar. İşte biz kendi bölgemizde yani Karacasu ilçemize bağlı kırsal Alemler Mahallemizde üreticilerimizin yetiştirdikleri lezzetli, aroması çok iyi ve değişik cinslerdeki elmalarımızı tanıtmak amacındayız. 

Bunun için köyümüzde Karacasu Belediyemizin katkıları ve Alemler Alevi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde festival düzenliyoruz. 

Bizim tek amacımız bölgemizde yetişen çok lezzetli ve değişik cinslerdeki elmalarımızın tanıtımını en iyi bir şekilde yapabilmektir” dedi. 

 Elma üreticilerinden olan Muhammet Dilbek’de, “Bu gün köyümüzde elmalarımızın tanıtımını yapabilmek için festival düzenleniyor. Bizlerde yetiştirdiğimiz elmalarımızı köy pazarında tanıtım amaçlı olarak satışa sunuyoruz. Bölgemizde dayanıklı, aroması çok güzel değişik cinslerde yetiştirdiğimiz elmalarımızın da tanıtımlarını yapabilme imkanı buluyoruz” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nazillikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.